Perinteisesti työn tuottavuutta on tarkasteltu tekniikkalajina, mutta nykyisin aihetta tulisi lähestyä työntekijän innostuneisuuden kautta. Innostuneisuus kasvaa usein jo mikrotason muutoksilla – oleellista on tunnistaa yrityksen arjessa ne kohdat, joissa innostuneisuutta ja sen kautta työn tuottavuutta voidaan lisätä.
Innostuneisuutta voi edistää selkeillä toimenpiteillä. Motivoitunut työntekijä tiedostaa yrityksen tavoitteet ja kokee oman työnsä merkityksekkääksi osaksi isompaa kokonaisuutta. Yksilön luottamus omaan osaamiseensa on niin korkea, että haastelliset tehtävät tuntuvat pikemminkin piristäviltä kuin pelottavilta. Työyhteisö toimii mahdollisuuksien mukaan itseohjautuvasti.
Suomessa vuoden 2015 jälkeen tehdyissä seurantatutkimuksissa on havaittu innostuneen ihmisen olevan 16% verrokkiaan tuottavampi.
Suomessa vuoden 2015 jälkeen tehdyissä seurantatutkimuksissa on havaittu innostuneen ihmisen olevan 16% verrokkiaan tuottavampi.

PolarPron Tuottavuutta työhön -ohjelma on tiivis kokonaisuus, jossa nykytutkimuksen luoma teoreettinen viitekehys viedään suoraan käytännön toimiksi. Ohjelma edellyttää osallistujilta vain muutaman tunnin aikapanostuksia. Kehitys ja kulttuurin muutos toteutuvat osana arjen toimintaa, eivät erillisenä luokkahuonetapahtumana. Ohjelma on suunnattu käytännön toimijoille.
Kartoitus. Ensimmäisessä vaiheessa todennetaan lähtötilanne kaikille osallistujille tehtävällä ytimekkäällä kyselyllä. Kartoitusvaiheessa tehdään myös operatiivisen johdon ja HR-johdon sekä esimiesten haastattelut.
Työpajat. Työpajavaiheessa esimiehet ja työntekijät käyvät yhdessä läpi omientaitojen ja tehtävien haasteellisuuden vuorovaikutusta sekä työn merkitystä asiakkaalle, työyhteisölle ja tekijälle itselleen.
Kehityssuunnitelma. Kartoitusten ja työpajojen jälkeen teemme yhdessä asiakasyrityksen johdon kanssa kehityssuunnitelman – mitä toimenpiteitä työn mielekkyyden lisäämiseksi kannattaa tehdä?
Valmennukset. Valmennusvaiheessa uutta potentiaalia viedään käytäntöön esimiesvalmennuksella sekä kehittämällä useita muita hyvinvointiin vaikuttavia asioita kuten työergonomia, siisteys, järjestelmät, liikunta ja virkistys.
Seuranta. Seurantavaihe toteutetaan 3kk kuluttua. Silloin tehdään ytimekäs kysely koskien työn arjen kokemista sekä kirjataan tapahtuneet muutokset, kehitys sekä arvioidaan korjaavat toimenpiteet.
Flow-malli
Flow on tila, jossa ihmisen tietoisuuteen saapuva informaatio on tasapainossa minän tavoitteiden kanssa. Flow-tilassa psyykkinen energia käytetään ainoastaan tavoitteiden saavuttamiseen.


Tuottavuutta työhön -ohjelman vetäjällä Urs Lüscherillä, MBA, on yli 20 vuoden asiantuntemus strategian jalkauttamisesta ja kehittämisestä käytännön toiminnaksi. Ursin mielestä ihmisten sisäisen motivaation herättäminen ja yhdessä tekeminen antavat yrityksille parhaat kehitysmahdollisuudet, sillä innostuneet ihmiset ovat myös tuottavimpia. Urs on toteuttanut asiakasprojekteja strategian implementoinnin ja yritysten kansainvälistymisen alalla Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Venäjällä, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa.
Call, send an email, or submit a contact request using the form
